Plastic Soup Foundation Logo

Ralph in actie voor Plastic Soup Foundation!

English below
De Plastic Soup Foundation heeft als missie dat er geen plastic meer in onze oceanen komen. Zij halen het plastic niet uit het water maar zorgen ervoor dat het er niet meer in komt. Ze proberen dit te bereiken door bronnen van plastic soep aan te pakken. Wist je bijvoorbeeld dat 1/3 van het plastic ontstaat door de filters in sigaretten, die op verschillende manieren in de oceanen komen.

Zij willen dit bereiken door meer aandacht te vragen, hierdoor worden mensen bewust van het probleem. Ook bereiken zij dit door meer bekendheid te creëren door educatie. Zo worden er gastlessen georganiseerd en werken ze samen met velen grote partijen die meedenken over deze belangen. Als laatste support de Plastic Soup Foundation mogelijk innovatieve oplossing om de plastic soep in de oceaan te reduceren.

Ralph gelooft in het verminderen van de plastic en niet het verwijderen hiervan. Dat kost niet alleen meer tijd en geld, maar is volgens hem ook minder effectief. Als alle generaties leren over het belang van plasticvrije oceanen, zal er steeds minder plastic in de oceanen komen. Doneren kan gedurende de volledige oversteek op: https://www.geef.nl/nl/actie/ralph-tuijn-roeit-de-atlantische-oceaan-over/donateurs


The mission of the Plastic Soup Foundation is to reduce plastic from our oceans. They don’t take the plastic out of the ocean, but they’re making sure it doesn’t come in the ocean anymore. They try to solve it by reaching out to the sources of the plastic soup. For example, did you know that 33,3% from all the plastic is created by the filters in cigarettes, which come in the oceans in different ways.

They want to achieve this bij asking for more attention, this makes people aware of the problem. They also want to achieve this by educating people. Guest lessons are organized, and they work together with many large organizations who also think about these interests. The Plastic Soup Foundation also supports possible innovative solutions to reduce the plastic soup from the ocean.

Ralph believes in reducing plastic from the ocean and not removing it. That doesn’t only take a lot of time and money, but according to him also less effective. There will be less plastic in the oceans if every generation learns about the importance of plastic free oceans. Donating is possible during the crossing, you can donate through the following link: https://www.geef.nl/nl/actie/ralph-tuijn-roeit-de-atlantische-oceaan-over/donateurs

Persbericht: Wereldrecord poging Ralph Tuijn

Avonturier Ralph Tuijn maakt zich op voor een nieuwe wereldrecord poging!

Op 5 december 2018 vertrekt Ralph Tuijn voor zijn zevende oceaanoversteek. Hij gaat met zijn roeiboot “Algea” de Atlantische oceaan opnieuw overroeien. De wereldrecordpoging start, indien mogelijk en weersafhankelijk, op 12 december aanstaande vanuit Portimão, te Portugal. Naar alle waarschijnlijkheid komt hij eind januari, ongeveer 50 à 55 dagen later aan in Cayenne, Frans-Guyana. Dit is een oversteek van ruim 6000 kilometer. Het huidige record staat op 96 dagen. Een record wat Ralph, naar alle waarschijnlijkheid zal verbeteren! Ralph zal bij een succesvolle oversteek het wereldrecord op zijn naam zetten, wat niet het eerste record op zijn naam zal zijn. Naast dit wereldrecord zal hij bij een succesvolle oversteek de eerste persoon zijn die viermaal van Europa naar Amerika geroeid is.

Waar Ralph bij vorige roeioversteken 12 uur per dag roeide zal hij nu een schema proberen vast te houden waarin hij 16 uur per dag zal gaan roeien. Dag en nacht zal hij een schema aanhouden waarbij hij vier uur roeit afgewisseld met twee uur rust.

De expeditie is zeker niet zonder gevaren. Op eerdere expedities over de Atlantische-, Indische- en Grote oceaan is Ralph aangevallen door haaien en zat hij dagenlang midden in enorme onweersstormen. Hij heeft ontberingen doorstaan, zoals rottend voedsel wat hij moest zien te compenseren met het vangen van vissen en haaien. Een defecte watermaker zorgde ervoor dat hij moest overleven op regenwater. Achttienmaal kapseisde hij als gevolg van heftige stormen en golven tot 10 meter hoog. Zijn ledematen raakte geïnfecteerd waardoor hij bloedvergiftiging kreeg.
Hij roeide door het orkaanseizoen en wist op het nippertje te ontsnappen aan een orkaan met windsnelheden tot 275 kilometer per uur.

Dit alles was niet genoeg want na maanden roeien op de Grote Oceaan sloeg hij zo heftig om dat hij schipbreuk leed op een klein eiland. Hij dacht op een onbewoond eiland te zijn gestrand, maar na anderhalve dag vond hij een kleine Polynesische stam. Deze gaven hem onderdak en hielpen hem zijn boot te herbouwen zodat hij na twee maanden zijn tocht weer kon vervolgen.
Op de Indische oceaan werd hij zelfs overvaren door een 288 meter lange tanker op topsnelheid wat hij maar ternauwernood overleefde en wat resulteerde in een spectaculaire reddingsactie.

Ondanks al deze tegenslagen en ontberingen kijkt hij er naar uit om voor de zevende keer de oceaan over te roeien. Tevens is het goede doel, Plastic Soup Foundation er dit jaar aan gekoppeld. Hiermee zal aandacht gevraagd worden voor het toenemende plastic afval in de oceaan en zal een inzamelingsactie worden georganiseerd om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het reduceren van het plastic afval in de oceaan. Deze actiepagina is te vinden op: https://www.geef.nl/nl/actie/ralph-tuijn-roeit-de-atlantische-oceaan-over/donateurs

Over Ralph Tuijn:
Beroepsavonturier Ralph Tuijn (20 november 1971) roeide ruim 30.000 kilometer oceanen en behoort tot het selecte gezelschap van 3 personen die meer dan 600 dagen over oceanen geroeid heeft. Hij fietste ruim 100.000 kilometer rond de wereld door meer dan 80 landen. Hij deed diverse Arctische expedities waarbij hij temperaturen van -50 graden Celsius trotseerde en beklom bergen op vijf verschillende continenten. Met zijn expedities haalde hij meer zo’n 2 miljoen euro bij elkaar voor goede doelen.
De website van Ralph is https://www.oceanrower.eu/. Op Facebook en Instagram kan Ralph worden gevonden onder de gebruikersnaam oceanrower.eu.

Over Plastic Soup Foundation:
Plastic Soup Foundation is een organisatie die zich inzet om plastic vervuiling van de Oceaan te stoppen bij de bron. Met deze recordpoging wil Ralph geld inzamelen en aandacht vragen voor deze Stichting. www.plasticsoupfoundation.org

Over InHolland:
In de studentenjaren van Ralph, maakte hij deel uit van de roeivereniging van InHolland, destijds Hogeschool Holland. Dit werd gefinancierd door de instelling. Zij hebben met de roeiboot genaamd Yellow Fin deelgenomen aan meerdere wedstrijden.

Translate »